Ester-C 90

Gewicht: 175g

Productnummer: 1201090

90 tabletten met 1000 mg Ester-C® (calciumascorbaat met vitamine C metabolieten) en 100 mg citrus bioflavonoïden

 • Ester-C® is de sterkste vorm van Vitamine C
 • Bevat threoninezuur, de biologisch actieve metaboliet van vitamine C
 • Wordt sneller wordt opgenomen
 • Leidt tot een hogere vitamine C-spiegel in het lichaam
 • Veroorzaakt geen spijsverteringsklachten
 • Bevat bioflavonoïden
Korting:
 • 5% vanaf €100,-
 • 10% vanaf €200,-
 • 15% vanaf €300,-
€ 24,95 Incl. 6% btw
Op voorraad! Bestel nu!
 • Ingrediënten van farmaceutische topkwaliteit
 • Werkzaamheid van de ingrediënten is wetenschappelijk bewezen
 • Onze prijs/kwaliteit verhouding is ongeëvenaard
Betaalmogelijkheden

ESTER-C®: DE DERDE GENERATIE VITAMINE C

De naam ‘ascorbinezuur’ verwijst direkt naar het vermogen van vitamine C, scheurbuik te voorkomen (a-scorbut = geen scheurbuik). Vitamine C in de vorm van ascorbinezuur is al meer dan dertig jaar beschikbaar als voedingssupplement. Vanwege het zure karakter leidt ascorbinezuur bij veel mensen tot spijsverteringsproblemen.

Ongeveer 10 jaar geleden werd  calciumascorbaat geïntroduceerd, een vorm van vitamine C waarbij het ascorbinezuur is gebonden aan calcium. Dit voedingssupplement is pH-neutraal, en geeft veel minder spijsverteringsproblemen. Ester-C moet gezien worden als de derde generatie vitamine C. Het is een unieke, gepatenteerde formule die een groot aantal voordelen combineert ten opzichte van ascorbinezuur en calciumascorbaat.

Zodra vitamine C in het lichaam is opgenomen, wordt het omgezet in metabolieten, waarvan de belangrijkste threonzuur is. Deze metabolieten bevorderen de opname en benutting van vitamine C in het lichaam. Bovendien blijkt threonzuur in staat om reeds in het lichaam opgeslagen vitamine C te mobiliseren en beschikbaar te maken. Onderzoek heeft laten zien, dat Ester-C ten opzichte van 'gewone' vitamine C (ascorbinezuur):
 • Sneller wordt opgenomen;
 • Tot een hogere vitamine C-spiegel in het bloed leidt;
 • Langer wordt vastgehouden in het lichaam;
 • Geen spijsverteringsklachten veroorzaakt
 • Het tandglazuur niet aantast.
De bioflavonoïden in Ester C zijn synergisten van vitamine C; ze verbeteren de opname van vitamine C.

Vitamine C heeft tal van gezondheidsbevorderende effecten, waarvan de volgende krachtens de nieuwe Europese regelgeving officieel zijn goedgekeurd:
 • Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem.
 • Vitamine C draagt bij aan een normale energiestofwisseling en helpt om vermoeidheid te verminderen.
 • Vitamine C heeft een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel en draagt het bij aan een normaal psychologisch functioneren.
 • Vitamine C levert een bijdrage aan de bescherming van cellen tegen oxidatieve schade.
 • Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen en ondersteunt daardoor een goede conditie van de bloedvaten, botten, kraakbeen, huid, tandvlees en tanden.
 • Vitamine C draagt bij tot de regeneratie van de gereduceerde vorm van vitamine E
 • Vitamine C is van belang voor de opname van ijzer uit plantaardige bron.
De mens kan zelf geen vitamine C aanmaken en is voor de vitamine C-voorziening volledig afhankelijk van de voeding. Vitamine C is wateroplosbaar en komt in het hele lichaam verspreid voor.

Ester-C© is een gepatenteerde vorm van pH-neutrale vitamine C (Calcium ascorbaat) met natuurlijke metabolieten. Ester-C© wordt geproduceerd door The Ester-C Company, Inc. Het productieproces is gepatenteerd onder US Patent nrs. 4.822.816 en 5.070.085.

                                          

Samenstelling per tablet:   %ADH 
Ester-C ©(Calciumascorbaat en metabolieten) 1000 mg  -
Ascorbinezuur (vitamine C) 790 mg 998%
Calcium (als ascorbaat) 90 mg 11%
Citrus bioflavonoïden 100 mg -

 

Overige ingrediënten: Vulstof (mikrokristallijne cellulose of cellulosegel), glansmiddelen (stearinezuur, hydroxypropylmethylcellulose, magnesiumstearaat, glycerol, carnaubawas), antiklontermiddel (natriumcarboxymethylcellulose of cellulosegom, siliciumdioxide). 

Volwassenen: Dagelijks 1-2 tabletten, of zoals aanbevolen. Innemen bij voorkeur tijdens de maaltijd. 

Kinderen: Omrekenen overeenkomstig lichaamsgewicht

Ingrediënten: Vitamine Ester-C, vulstof (mikrokristallijne cellulose of cellulosegel), bioflavonoïdencomples, glansmiddelen (stearinezuur, hydroxypropylmethylcellulose, magnesiumstearaat, glycerol, carnaubawas), antiklontermiddel (carboxymethylcellulose of cellulosegom, siliciumdioxide). 

Bevat geen gist, suiker, lactose, zetmeel, gluten, conserveermiddel, kunstmatige geur-, en smaakstoffen.

Dit product is een voedingssupplement (Vitaminepreparaat).

Houd u aan de aanbevolen dosering.

Bewaren: Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur en buiten bereik van kinderen
 
Verplichte vermelding: Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.
 
Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

WAAROM VITAMINE C?

Wetenschappers denken, dat tientallen miljoenen jaren geleden een spontane mutatie optrad in het erfelijk materiaal van onze verre voorouders. Daardoor raakten zij het vermogen kwijt, zelf vitamine C te produceren. Sinds die tijd is de mens voor zijn vitamine C voorziening volledig afhankelijk van de voeding. Interessant is de theorie, dat deze ontwikkeling de evolutie van de mens in sneltreinvaart heeft doen verlopen. Vitamine C is een belangrijke anti-oxidant, en het verlies ervan moet hebben geleid tot sterke toename van het aantal vrije radicalen, die grote aantallen DNA-mutaties veroorzaakten. Daardoor ontstonden versneld vele soorten primaten, waarvan er zich één ontwikkelde tot de voorouder van de moderne mens.

HOEVEEL VITAMINE C?

In Nederland geldt een Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) van 80 mg vitamine C voor volwassenen. Er bestaat echter brede consensus over het feit, dat de Maximaal Veilige Dosis vele malen hoger ligt. 

De Optimale Hoeveelheid vitamine C, nodig om volledig te voorzien in de vitamine C-behoefte van het lichaam, is moeilijk te schatten. Fascinerend is de ontdekking, dat bijna alle dierssoorten in staat zijn zelf vitamine C te produceren. Uitzonderingen hierop zijn alle aapachtigen (inclusief de mens), de cavia, de regenboogforel, en de cohozalm.

In onderstaande tabel staat weergegeven hoeveel vitamine C wordt aangemaakt door diverse zoogdieren. Daarbij is onderscheid gemaakt tussen gezonde, ongestresste dieren en zieke dan wel gestresste dieren.

  Productie Vitamine C
  (mg/kg lichaamsgewicht/dag)
     
Diersoort Laag Hoog
  (geen stress) (stress)
     
Geit 33 190
Schaap 25  
Rat 39 199
Muis 34 275
Konijn 9 226
Kat 5 40
Hond 5 40
Mens - -

 Tabel: Vitamine C productie in zoogdieren (naar 1)

De tabel  laat zien, dat de vitamine C-produktie van een dier enorm kan variëren. Een geit produceert bij ernstige stress of ziekte 6 x zoveel vitamine C als in ongestresste toestand; een konijn zelfs 25 x zoveel! Indien de waarden van tabel 1 worden omgerekend naar gemiddeld menselijk lichaamsgewicht van 70 kg, dan wacht ons een onthutsende conclusie:

Een gezonde, volwassen mens zou dagelijks 0,4 – 3 gram vitamine C moeten innemen om dezelfde lichamelijke vitamine C status te bereiken als gezonde dieren. Bij spanning en gezondheidsproblemen zou een volwassen mens zelf 3 – 17 gram vitamine C moeten innemen, om dezelfde lichamelijke vitamine C status te bereiken als dieren onder soortgelijke omstandigheden.

Tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling bestudeerde het eetgedrag van mensapen, en op grond daarvan adviseerde hij volwassen mensen dagelijks 2,3–10 gram vitamine C in te nemen.

1) Bland, J.:Vitamine C: the fututre is now. Keats Publishing, Inc., 1995)