Mineralmix

Nieuw: met natuurlijk algenconcentraat!

Gewicht: g

Productnummer:

Plantaardige capsules met natuurlijke mineralen en sporenelementen.

Korting:
  • 5% vanaf €100,-
  • 10% vanaf €200,-
  • 15% vanaf €300,-
€ 19,95 Incl. 21% btw
Op voorraad! Bestel nu!
  • Ingrediënten van farmaceutische topkwaliteit
  • Werkzaamheid van de ingrediënten is wetenschappelijk bewezen
  • Onze prijs/kwaliteit verhouding is ongeëvenaard
Betaalmogelijkheden

Mineralmix™ Vegan is een rijke en complete, natuurlijke bron van mineralen en spoorelementen*. Mineral Gard™ kan daarom een belangrijke aanvulling zijn op de voeding van gezelschapsdieren. Dat geldt zowel voor dieren die hoofdzakelijk droogvoeders krijgen, als dieren die op BARF staan.

Wat Mineralmix™ uniek maakt, is het gebruik van natuurlijke ingrediënten, zoals Aquamin®Mg zeewaterconcentraat en Aquamin®F kalkwier. Deze grondstoffen leveren alle meerd dan 70 mineralen en spoorelementen die in de natuur voorkomen.  Uw gezelschapsdier krijgt deze voedingsstoffen in de juiste vormen en de juiste onderlingen verhoudingen. Dit is belangrijk, omdat aan commerciële diervoeders meestal niet meer dan een tiental van de meest bekende mineralen wordt toegevoegd. Dieren op eenzijdige voeding (hetzij droogvoer dan wel BARF) lopen daardoor aanzienlijk risico op tekorten aan mineralen en (vooral) spoorelementen.

AQUAMIN®Mg
Aquamin®Mg zeewaterconcentraat wordt gewonnen uit de Atlantische Oceaan. Het bevat alle meer dan 70 mineralen en spoorelementen die in de natuur voorkomen, en is met name rijk aan magnesium. De meeste van deze minerale elementen komen voor in de natuurlijke ion-vorm. Dit maakt Aquamin Mg een krachtige en natuurlijke aanvulling van de dagelijkse voeding, ter optimalisering van het totale bio-elektrische systeem. 

AQUAMIN®F
Aquamin® F wordt gewonnen uit de Atlantische Oceaan, en bestaat uit de rode alg (ook wel kalkwier genoemd) Lithothamnium calcareum. Door het hoge (33%) gehalte aan calcium, is lithothamnium goed voor een normale zuurgraad in de maag en zorgt het voor een goed zuur-base evenwicht. Daarnaast is het goed voor de kalkhuishouding,  en het behoud van sterke botten. Uitermate geschikt dus voor gezelschapsdieren met een verhoogde kalkbehoefte, zoals tijdens groei, de overgang,  en voor senioren. 

HET BELANG VAN MINERALEN EN SPOORELEMENTEN
Bijna alle mineralen en spoorelementen die in de natuur voorkomen, vindt men ook terug in het lichaam van mensen en dieren. Daar vervullen zij belangrijke functies. Het is daarom zorgwekkend te constateren, dat bijna alle bewerkte voeding een tekort aan deze belangrijke voedingsstoffen heeft. 

Mineralen en spoorelementen vervullen drie belangrijke functies in het lichaam:

  • Het zijn bouwstenen voor botten en andere lichaamsweefsels
  • Ze maken het mogelijk, dat het zenuwstelsel het lichaam aanstuurt met elektrische impulsen;
  • Ze zijn betrokken bij nagenoeg alle enzymatische reacties in het lichaam. Van magnesium en zink bijvoorbeeld is bekend, dat zij als zogenaamde co-enzymen betrokken zijn bij honderden verschillende stofwisselingsprocessen. 

Het is daarom niet moeilijk in te zien, dat tekorten aan mineralen en spoorelementen kunnen bijdragen aan een groot aantal verschillende gezondheidsproblemen. 

* Een spoorelement is een mineraal dat slechts in zeer geringe hoeveelheden nodig is.

Mineralmix™ kan zonder problemen worden gecombineerd met andere middelen en voedingssupplementen. 

 Toegevoegd per capsule  
    Min %RI*
Mineraalconcentraat   600 mg   
Magnesium    113 mg 30,3 
Calcium   94 mg 11,8 
Natrium   1,6 mcg -
Chloride    1,2 mg 0,2 
Ijzer   0,5 mg 3,6 
Mangaan   0,2 mg 10 
Fosfor   0,2 mg <0,1 
Kalium    0,1 mg <0,1 
Boor    0,1 mg
Overige mineralen en spoorelementen   26,8 mg

* %RI = EU aanbevolen dagelijkse inname voor volwassen mensen

Overige ingrediënten: Hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige capsule) 

 

 

 

Aanbevolen gebruik:                                                                             
Katten en kleine honden (< 10 kg): 1 capsule/dag     
Middelgrote honden (10-20 kg): 2 capsules/dag  
Grote honden (20-30 kg): 3 capsules/dag  
Zeer grote honden  (30-45 kg):  4 capsules/dag  

Voor optimaal resultaat, gebruik deze capsules dagelijks. Geef de capsules in zijn geheel, of meng de inhoud door het voer.

Samenstelling: Algenconcentraat, zeewaterconcentraat, hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige capsule).   

Gemiddelde analyse: Ruw eiwit  27%, ruw vet 9%, ruwe celstof 3%, ruwe as 10%

Mineralmix™ is een aanvullend diervoeder voor honden en katten.  

Bewaren: Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur en buiten bereik van kinderen

Dit product is een voedingssupplement (bevat mineralen en spoorelementen).

Verplichte vermelding: Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.

Mineralen en spoorelementen

Het is opmerkelijk dat in het gehele dierenrijk (inclusief de mens) de minerale samenstelling van het bloed grote overeenkomsten vertoont met dat van zeewater. Evolutiebiologen zien daarin een aanwijzing dat de vroegste levensvormen op aarde lang gelden in de oceanen zijn ontstaan. 

Zeewater bevat meer dan 70 mineralen en spoorelementen, waarbij we van de meeste nog nauwelijks weten wat ze precies in het lichaam doen.  Aan diervoeders wordt meestal niet meer dan een tiental van de meest bekende mineralen toegevoegd.  Dieren op eenzijdige voeding (hetzij droogvoer dan wel BARF) lopen daardoor aanzienlijk risico op tekorten aan mineralen en (vooral) spoorelementen.

Het toevoegen van plantaardig materiaal aan de voeding lost dat niet echt op: onderzoek in de USA laat zien dat door de moderne landbouwmethoden de hoeveelheid mineralen in groenten de vorige eeuw met een factor 5 is afgenomen:


Grafiek:  Het gemiddelde mineraalgehalte in groenten in de USA gedurende de vorige eeuw.  Verzameld zijn de gegevens van calcium, magnesium en ijzer in groenten als kool, sla, tomaten en spinazie. (Bergner 1997: The Healing Power of Minerals.)  

Onderstaande figuur laat zien hoe mineralen en spoorelementen elkaar beïnvloeden. Het is daarom geen goed idee om een beperkt aantal mineralen in hogere concentraties toe te voegen aan een voer,  omdat zij de absorptie en uitscheiding van de overige mineralen en spoorelementen sterk kunnen beïnvloeden. 

Figuur: Interacties tussen mineralen De lijnen laten zien hoe mineralen en spoorelementen de absorptie, stofwisseling of uitscheiding van elkaar beïnvloeden. (Bergner 1997: The Healing Power of Minerals).

Mineral Gard™ bevat Aquamin®Mg zeewaterconcentraat en Aquamin®F (kalkwier), met alle meer dan 70 mineralen en spoorelementen die in zeewater voorkomen. hoog in met name Magnesium en clacium.  Deze mineralen kunnen gemakkelijke worden geabsorbeerd, en vormen een complete, natuurlijke en gezonde aanvulling op welke voeding dan ook.