Pernamix

Gewicht: g

Productnummer:

Softgel capsules met 50 mg GlycOmega® groenlipmosselolie

 • Gekweekt in de schone kustwaren van Nieuw Zeeland
 • Bevat C02-geëxtraheerde groenlipmosselolie
 • De olie is het biologisch actieve bestandddeel van de groenlipmossel
 • Gestabiliseerde olie, van constante en hoogwaardige kwaliteit
 • Bevat een uniek omega-3 vetzuur dat nergens anders ter wereld voorkomt.
 • Vrij van eiwitten en zout
Korting:
 • 5% vanaf €100,-
 • 10% vanaf €200,-
 • 15% vanaf €300,-
€ 36,95 Incl. 21% btw
Op voorraad! Bestel nu!
 • Ingrediënten van farmaceutische topkwaliteit
 • Werkzaamheid van de ingrediënten is wetenschappelijk bewezen
 • Onze prijs/kwaliteit verhouding is ongeëvenaard
Betaalmogelijkheden
Pernamix bevat een mengsel van GlycOmega® groenlipmosselolie en olijfolie.
 
Groenlipmosselolie
Onderzoek heeft aangetoond dat groenlipmosselolie niet enkel de 'bekende' vetzuren EPA en DHA bevat, maar ook enkele andere, vrij zeldzame  omega-3 vetzuren én een nieuw ontdekte groep van vetzuren, de zogenaamde furaanvetzuren. Deze vetzuren komen uitsluitend voor in algen die leven in de koude, diepe, zoute kustwateren van Nieuw Zeeland. De mosselen filteren deze algen uit het water, en slaan de vetzuren op. Met name deze nieuw ontdekte omega-3 vetzuren én de furaanvetzuren, lijken bepalend voor de biologische activiteit van groenlipmosselolie.  
 
GlycOmega® is een gestabiliseerd vetzuurextract van de Nieuw-Zeelandse groenlipmossel Perna canaliculus, verkregen met behulp van CO2-extractie. Stabilisatie is erg belangrijk om vroegtijdige oxidatie van met name de zeer instabiele furaanvetzuren te voorkomen. Daardoor blijft de biologische activiteit van de groenlipmosselolie langdurig behouden.
 

UNIEK VETZUURPROFIEL
Recent onderzoek heeft aangetoond dat groenlipmosselolie niet enkel de 'bekende' vetzuren EPA en DHA bevat, maar ook enkele andere, vrij zeldzame omega-3 vetzuren. Deze vetzuren komen uitsluitend voor in algen die leven in de koude, diepe, zoute kustwateren van Nieuw Zeeland. De mosselen filteren deze algen uit het water, en slaan de vetzuren op.

De nieuw ontdekte vetzuren zorgen er voor, dat groenlipmosselolie veel completer is dan andere oliën, zoals visolie. Daarom heeft u er veel minder van nodig dan bijvoorbeeld visolie.

 


 
Omega-3 vetzuren (%) in groenlipmosselolie en visolie

FURAANVETZUREN
Er bestonden altijd sterke aanwijzingen dat de groenlipmossel een bijzonder werkzaam ingrediënt bevat, dat zeer instabiel is, en verdwijnt zonder stabilisering in het allereerste stadium van het productieproces. Omega-3 vetzuren vielen af, omdat deze vetzuren ook zonder stabilisering in bijvoorbeeld visolie aanwezig zijn. Recent onderzoek heeft een nieuwe groep van vetzuren aan het licht gebracht, de zogenaamde furaanvetzuren. Deze vetzuren lijken een bijzonder hoge biologische werkzaamheid te hebben, en zijn extreem instabiel, reden dat ze tot dusver nog niet eerder zijn ontdekt. De furaanvetzuren worden nu algemeen gezien als één van de unieke ingrediënten, die de groenlipmossel zijn bijzondere biologische werkzaamheid geeft. 

NIEUW VETZUUR IS GEEN ETA!
De ontdekking van het nieuwe omega-3 vetzuur (C20:4n-3) in groenlipmosselolie heeft een 'hype' in gang gezet. Sommige producenten proberen daaruit een slaatje te slaan door op hun produkt een gehalte aan ETA te vermelden. Echter, het vetzuur ETA is iets anders dan het nieuw ontdekte omega-3 vetzuur in groenlipmosselolie. De enige overeenkomst is, dat beide vetzuren uit twintig koolstofatomen bestaan. Echter, de dubbele bindingen staan op geheel andere posities. Daardoor hebben beide vetzuren een geheel verschillende biologische werking.

  
GEEN EIWITTEN
Pernamix bevat enkel de gestabiliseerde olie van de mossel, mosseleiwitten zijn nauwelijks aanwezig.  

50 mg Glycomega® groenlipmosselolie en 100 mg Olijfolie bevatten: 

Inhoud per capsule:   %ADH
 Groenlipmosselolie (GlycOmega®) 50 mg -
 Totaal Omega-3 15 mg -
    - C20:5n-3 (EPA) 7,5 mg -
    - C22:6n-3 (DHA) 6 mg  - 
    - C20:4n-3 (Nieuw ontdekt vetzuur) 0,4 mg -
    - Furaanvetzuren 0,2 mg  
Totaal Omega-6  5 mg -
    - C18:2n-6 (LA) 5 mg  - 
 Totaal Omega-9  65 mg  - 
    - C18:1n-9 (OA)  65 mg  - 

 Overige Ingrediënten: Geleermiddel (rundergelatine, water), emulgator (glycerol), antioxidant (rozemarijnextract, vitamine E, vitamine C).

                          

  

Katten en kleine honden:  1 capsule per dag gedurende de eerste 4-6 weken.

Middelgrote en grote honden: 1 capsule per 10 kg lichaamsgewicht per dag.

Daarna kan de dosering worden verminderd, tenzij anders aanbevolen. Gebruik zo lang als nodig is. Geef de capsules in zijn geheel, of meng de inhoud door het voer.

Ingredienten: Olijfolie (vulmiddel), Groenlipmosselolie (Perna canaliculus), geleermiddel (rundergelatine, water), emulgator (glycerol), antioxidant (rozemarijnextract, vitamine E, vitamine C).

Allergeen informatie: Bevat vetzuurextract van weekdieren.

Gemiddelde analyse: Ruw eiwit >38%, ruw vet >57%, ruwe celstof 3,0%, ruwe as <1,5%, koolhydraten <0,5%. 

Houd u aan de aanbevolen dosering.

Dit product is een voedingssupplement (vetzurenpreparaat).

Bewaren: Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur en buiten bereik van kinderen.

Aspitol® Plus is een aanvullend diervoeder voor honden en katten.  

Verplichte vermelding: Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.

 

GROENLIPMOSSEL: DE OLIE OF HET POEDER? 

Groenlipmosselpoeder wordt ook aangeboden als gedroogd poeder. Dit poeder wordt doorgaans aangeboden in de vorm van capsules. Echter, de omega-3 vetzuren en furaanvetzuren in poedervorm zijn moeilijk goed te houden, en verliezen door oxidatie snel hun biologische werkzaamheid. Om deze reden gaat mosselpoeder vrij snel 'ruiken' wanneer het wordt blootgesteld aan de lucht.

Ook wordt groenlipmosselpoeder aangeboden, waaruit de olie grotendeels is weggehaald. De olie is tenslotte een waardevol produkt! Het resterende poeder bevat nauwelijks nog actieve stoffen en wordt tegen lage prijzen aangeboden. Het 'ruikt' wat minder door het ontbreken van de vetzuren, waardoor vaak wordt gedacht dat het poeder van hoogwaardige kwaliteit is. Dit is echter niet waar!

De olie van de groenlipmossel is om de volgende redenen superieur ten opzichte van groenlipmosselpoeder:

• De omega-3 vetzuren en furaanvetzuren in de groenlipmosselolie vormen het biologisch actieve bestanddeel;

• Groenlipmosselolie kan eenvoudig worden gestabiliseerd, en is van constante en hoge kwaliteit;

• Groenlipmosselolie bevat nauwelijks eiwitten, wat het risico op allergische reacties verkleint;

• Groenlipmosselolie is zoutvrij, en is dus geschikt voor een zoutarm dieet.