Digestix

Gewicht: g

Productnummer: 0211090

Plantaardige capsules met spijsverteringsenzymen

Korting:
  • 5% vanaf €100,-
  • 10% vanaf €200,-
  • 15% vanaf €300,-
€ 19,95 Incl. 21% btw
Op voorraad! Bestel nu!
  • Ingrediënten van farmaceutische topkwaliteit
  • Werkzaamheid van de ingrediënten is wetenschappelijk bewezen
  • Onze prijs/kwaliteit verhouding is ongeëvenaard
Betaalmogelijkheden

Digestix™ onderscheidt zich van andere producten door de bron van de gebruikte enzymen. Bovendien zijn enkel plantaardige capsules. Dit maakt Digestix™ de eerste keus voor gezelschapsdieren die behoefte hebben aan ondersteuning van de spijsvertering. 

ENZYMEN
Alle enzymen in Digestix™ zijn van plantaardige oorsprong, geproduceerd middels fermentatie met behulp van schimmels als Aspergillus, Rhizopus, Candida, Saccharomyces en Bacillus subtilus spp. Deze enzymen zijn gecombineerd in één tablet vanwege de unieke  eigenschappen van ieder enzym afzonderlijk, en vanwege hun vermogen optimaal samen te werken in het maagdarmkanaal van gezelschapsdieren.

Dierlijke enzymen worden in het lichaam hoofdzakelijk geproduceerd in het basische milieu van de darm. In tabletvorm zouden dergelijke enzymen het zure milieu van de maag niet overleven, tenzij er een laag om de tabletten zit die tegen het maagzuur beschermt. Het aanbrengen van een dergelijke laag is echter kostbaar.

De plantaardige enzymen in Digestix™ bieden de oplossing voor dit dilemma. Allereerst zijn ze minder gevoelig voor temperaturen, en daardoor over het algemeen beter werkzaam. Bovendien zijn plantaardige enzymen  minder gevoelig voor zuur. In vaktermen gesproken: microbische enzymen zijn werkzaam in het pH gebied van 3.0 tot 9.0.  Daardoor kunnen deze enzymen hun werkzaamheid uitoefenen zowel in de maag als in de darm. 

De zogenaamde enzymactiviteit van de enzymen in Digestix™ wordt vastgesteld volgens de standaard Food Chemical Codex procedure, die door de FDA is erkend.

 

Toegevoegd per capsule  Min.
Spijsverteringsenzymen 100 mg 
 - Protease 3.0 40 SAPU
 - Protease 4.5 40.000 HUT
 - Protease 6.0 6.667 HUT
 - Pepsine (1:10,000) 5,0 mg
 - Papaïne 266.660 PU
 - Bromelaïne 266.660 PU
 - Amylase 1.330 DU
 - Lipase 50 FCCLU

Overige ingrediënten: Vulstof (microkristallijne cellulose), hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige capsule).

 

 

 

Aanbevolen gebruik:                                                                             
Katten en kleine honden (< 10 kg): 1 capsule/dag     
Middelgrote honden (10-20 kg): 2 capsules/dag  
Grote honden (20-30 kg): 3 capsules/dag  
Zeer grote honden  (30-45 kg):  4 capsules/dag  

Voor optimaal resultaat, gebruik VetraZyme dagelijks. Geef de capsules in zijn geheel, of meng de inhoud door het voer.
 

Samenstelling: Vulstof (microcristalline cellulose), spijsverteringenzymen, Hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige capsule).

Gemiddelde analyse: Ruw eiwit  27%, ruw vet 9%, ruwe celstof 3%, ruwe as 10%.

Houdt u aan de aanbevolen dosering. 

VetraZyme is een aanvullend diervoeder voor honden en katten.  

Bewaren: Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur en buiten bereik van kinderen

Dit product is een voedingssupplement (bevat spijsverteringsenzymen).

Verplichte vermelding: Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.

Enzymen zijn bijzondere eiwitten die een sleutelrol spelen bij alle biochemische reacties en stofwisselingsprocessen in het lichaam. Doorgaans worden de spijsverteringsenzymen onderverdeeld in drie verschillende klassen, afhankelijk van het soort voedsel dat zij helpen afbreken: 

  • Proteasen zorgen voor de afbraak van eiwitten; 
  • Lipasen zorgen voor de afbraak van vetten; 
  • Carbohydrasen zorgen voor de afbraak van koolhydraten.

Spijsverteringsenzymen zijn onmisbaar voor de afbraak van voedsel in afzonderlijke  voedingsstoffen die kunnen worden opgenomen. De enzymatische afbraak verloopt in een aantal stappen, beginnend bij bevochtiging door het mondslijmvlies en eindigend in de dunne darm waar enzymen de voedselbrij verder splitsen in afzonderlijke nutriënten die kunnen worden opgenomen. In de dunne darm wordt naar schatting 90% van de voedingsstoffen geabsorbeerd.  

Enzymen worden geproduceerd in verschillende delen van het spijsverteringskanaal. Dat klinkt eenvoudig, maar er komt nogal wat bij kijken. Zo wordt het enzym pepsine aan de maag afgegeven, en is werkzaam in het zure milieu van de maag. Andere enzymen worden door de alvleesklier afgegeven aan de dunne darm, en zijn enkel werkzaam in een omgeving die eerder basisch is dan zuur. Het proces van spijsvertering is derhalve een subtiel samenspel tussen voedsel en organen, waarbij de enzymen moeten worden afgegeven in de juiste volgorde, op de juiste plaats en onder de juiste omstandigheden.

VOOR WIE IS DIGESTIX BEDOELD?

Digstix™ is bedoeld voor elke hond of kat die baat kan hebben bij suppletie van spijsverteringsenzymen. Dat kunnen dieren zijn die tijdelijk dan wel permanent minder spijsverteringsenzymen aanmaken. Maar ook gezelschapsdieren die hoofdzakelijk vlees eten en dieren die via het BARF principe worden gevoerd, kunnen de spijsverering bevorderen met Digestix.

Een belangrijke doelgroep is het oudere gezelschapsdier.  Met toenemende leeftijd neemt het vermogen van het spijsverteringskanaal af om voedsel te verteren. De maag gaat minder zuur produceren, en de aanmaak van spijsverteringsenzymen vermindert. Meestal is dit te merken aan het dier door overmatige gasvorming en/of een ontlasting die minderg goed is verteerd. In dergelijke situaties kan het zinvol zijn om spijsverteringsenzymen als voedingssupplement te gebruiken. Indien deze enzymen samen met het voedsel worden ingenomen, helpen zij het voedsel te verteren en zorgen zij ervoor dat de voedingsstoffen uit het voer beter worden opgenomen.