Cordyceps 90

Gewicht: 115g

Productnummer: 0401090

90 plantaardige capsules met 740 mg Cordyceps sinensis myceliumpoeder

 • Cordyceps sinensis mycelium poeder
 • Van 100% biologische teelt
 • 100% vegetarisch en veganistisch
 • Bevat de actieve ingrediënten van zowel de mycelia als de paddenstoelen 
 • Geteeld op een kwekerij in een van de schoonste gebieden van de Verenigde Staten
Korting:
 • 5% vanaf €100,-
 • 10% vanaf €200,-
 • 15% vanaf €300,-
€ 24,95 Incl. 6% btw
Op voorraad! Bestel nu!
 • Ingrediënten van farmaceutische topkwaliteit
 • Werkzaamheid van de ingrediënten is wetenschappelijk bewezen
 • Onze prijs/kwaliteit verhouding is ongeëvenaard
Betaalmogelijkheden

Kala Health Cordyceps bestaat uit plantaardige capsules met 740 mg van de originele paddenstoel Cordyceps sinensis Cs-4, gekweekt in een steriele omgeving op een biologisch gecertificeerd boerderij in een van de schoonste gebieden van de Verenigde Staten.

De paddestoel wordt gekweekt op een bodem van biologische, volkoren rijst. De waardevolle voedingsstoffen in de biologische rijst worden door de paddenstoel opgenomen. De teelt wordt geoogst zodra de mycelia (schimmeldraden) de rijst hebben overwoekerd. Na droging en vermaling wordt het poeder verscheept en door Kala Health gecapsulleerd.

Onderzoek heeft aangetoond dat de mycelia (schimmeldraden) preceis dezelfde stoffen bevatten als het vruchtlichaam. Kala Health Cordyceps bevat derhalve alle waardevolle stoffen.

 

Elke capsule bevat:   %ADH
Cordyceps Cordyceps siensis 740 mg  -

Overige Ingrediënten: Hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige capsule), rijst 

Volwassenen: Tweemaal daags 1-2 capsules met ruim water innemen, of zoals aanbevolen.

Ingrediënten: Cordyceps* (Cordyceps sinensis Cs-4), hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule). 

*van biologische oorsprong 

Bevat geen soja, lactose, gist, suiker, zetmeel, gluten, conserveermiddel, kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Dit product is een voedingssupplement (paddestoelmycelia).

Houd u aan de aanbevolen dosering.

Bewaren: Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur en buiten bereik van kinderen
 
Verplichte vermelding: Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.
 
Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

 

WAT IS CORDYCEPS?

“Cordyceps” is de naam van de paddestoel Cordyceps sinensis.  Duizenden jaren lang stond Cordyceps bekend als het geheimzinnige organisme, dat in staat was afwisselend de gedaante van een dierlijke worm, en plantaardig gras aan te nemen. De Chinezen noemden het daarom “dong chong xia cao”, ofwel “winterworm, zomergras” . Vandaag de dag weten we, dat het in feite niet gaat om één organisme, maar om een ingewikkelde, parasitaire relatie tussen twee organismen: een rups en een schimmel.

Cordyceps sinensis is een zeldzame paddestoel, die in hoofdzaak wordt aangetroffen op 3000 – 5000 meter hoogte in de vochtige weiden van het Himalaya hoogge-bergte en andere bergketens in Tibet en China. De voornaamste gastheer van Cordyceps sinensis is de rups van de familie Hepialidae (Wortelboorders), een groep nachtvlinders waarvan de rups zich ondergronds voedt met de wortels van allerlei planten. Cordyceps sinensis parasiteert op de rups, door ze als spore te infiltreren en vervolgens van  binnenuit op te eten.  Wat overblijft is de gemummificeerde buitenkant van de rups, die van binnen volledig is opgevuld met schimmeldraden (“winterworm”). Tijdens de zomermaanden groeit uit de achterkant van de kop van de mummie het vruchtlichaam van de schimmel boven de aarde uit. Deze paddestoel is slank en vingervormig, zonder hoed (“zomergras”). De Latijnse naam “Cordyceps” (letterlijk: opgezwollen kop) verwijst direkt naar de groeiwijze van de paddestoel uit de rupsmummie.

Ter geruststelling: Kala Health Cordyceps bestaat volledig uit schimmeldragen, gekweekt op biologische rijst. De rups komt er niet meer aan te pas.


  

Afbeelding: Het vruchtlichaam van de schimmel Cordyceps sinensis groeit uit de achterkant van de kop van de gemummificeerde rups uit de de familie Hepialidae (Wortelboorders)

 De belangrijkste werkzame stoffen

Cordyceps sinensis is een paddenstoel die in het oosten al eeuwenlang bekend is, en waarnaar veel wetenschappelijk onderzoek is verricht. In deze paddenstoel zijn vele honderden stoffen aangetoond waarvan een aantal ‘oude bekenden’ zoals vitaminen, mineralen en aminozuren. Het eiwitgehalte in paddestoelen varieert doorgaans tussen de 10 - 40% drooggewicht. Bijzonder is, dat ALLE essentiële aminozuren en bijna alle niet-essentiële aminozuren aanwezig zijn, evenals bijna alle vitaminen, mineralen en spoorelementen. Het gehalte aan vitamine B2 varieert doorgaans tussen de 1,8-5,1 mg/100 g dw, en dat van vitamine B3 en foliumzuur tussen 31-65 resp. 0,36-0,64 mg/100 g dw (1).

Deze ingrediënten alleen al maken Cordyceps sinensis een bijzonder waardevolle voedselbron. Het bevat echter nog veel meer biologisch actieve ingrediënten, en nog steeds worden nieuwe, veelbelovende ingrediënten geïsoleerd. Hieronder volgt een overzicht van de thans bekende ingrediënten:

 • Eiwitten, peptiden, cyclische dipeptide
 • ALLE essentiële aminozuren (!)
 • De meeste niet-essentiële aminozuren
 • Onverzadigde vetzuren
 • Vitaminen
 • Mineralen en spoorelementen
 • Enzymen (al meer dan 200 bekend)
 • Polysacchariden, waaronder beta (1,3), (1,4), (1,6) glucanen, hetero-beta-glucanen en proteoglycanen     (eiwitpolysaccharid complexen)
 • Triterpenen (al meer dan 100 bekend)
 • Sterolen
 • Nucleosiden
 • Nucleotiden
 • Steroïden, waaronder ergosterol (provitamine D2)

Arabinoxylanen en glycoproteïnen

In November 2003 zijn in het toonaangevende tijdschrift International Journal of Medicinal Mushrooms de uitkomsten gepubliceerd van een onderzoek naar de actieve ingrediënten van een aantal paddestoelmycelia (1).

Belangrijk is, dat de onderzochte mycelia zijn geleverd door de biologische kwekerij in de Verenigde Staten waar Kala Health haar mycelia van betrekt. De uitkomsten van het onderzoek zijn daarom direct toepasbaar op de Cordyceps van Kala Health.

Stoffen in paddestoelmycelia die steeds meer in de belangstelling komen zijn:

 • Polysacchariden (met name de 1,3 en 1,6 beta-glucanen): grote moleculen samengestelde suikers;
 • Glycoproteïnen: combinaties van eiwitten en polysaccharid complexen;
 • Ergosterol: wodt onder invloed van zonlicht omgezet in provitamine D2;
 • Arabinoxylanen: gevormd uit arabinose en xylose in volkoren rijst onder invloed van paddestoel mycelia.

Uit dit onderzoek blijkt, dat Kala Health Cordyceps een bijzonder rijke bron is van arabinoxylanen, glycoproteïnen, ergosterol en beta-glucanen (1):

Soort Arabinoxylanen Glycoproteïnen Ergosterol Beta-glucanen
        Type (mg/g)
        1,3 1,4 1,6  
               
Griola 113 399 17 + + +++ 25
Agaricus 78 387 19 ++ - ++ 18
Inonotus 93 309 18 +++ - ++ 30
Ganoderma 110 285 15 +++ - + 22
Cordyceps 240 322 68 ++ - ++ 21
Phellinus 197 198 37 ++ - ++ 28
Hericium 239 216 37 ++ - + 12

 

Het belang van biologische teelt: SKAL en EKO gecertificeerd

Omdat paddenstoelen de omgeving weerspiegelen waarin zij groeien, is de kwaliteit van de paddenstoelen van het grootste belang. Paddestoelen zijn namelijk in staat bijna alle stoffen uit de bodem op te nemen en om te zetten, zowel de waardevolle als eventueel schadelijke. Paddenstoelen die groeien in een vervuilde omgeving kunnen deze verontreinigingen ook opnemen. Om deze reden  gebruikt Kala Health geen wilde paddenstoelen uit oncontroleerbare gebieden in oncontroleerbare landen.

Kala Health Cordyceps is afkomstig van een kwekerij in een van de schoonste gebieden in het noordwesten van de Verenigde Staten. De kweek vindt plaats op een voedingsbodem van biologische rijst, onder volledig steriele omstandigheden. De waardevolle voedingsstoffen in de biologische rijst worden door de paddenstoelen opgenomen. De teelt wordt geoogst zodra de mycelia (schimmeldraden) de rijst hebben overwoekerd. Na droging en vermaling wordt het poeder verscheept en door Kala Health gecapsulleerd.

De kwekerij is biologisch gecertificeerd door het ministerie van Landbouw van de staat Washington, en Kosher gecertificeerd door de Union of Orthodox Congregations of America. De paddenstoelen zijn gegarandeerd vrij van zware metalen, pesticiden, chemische residuen en bacteriën. Daartoe worden regelmatig oogsten door een onafhankelijk laboratorium geanalyseerd.  Voor de EU is aan het product Kala Health Cordyceps zowel het SKAL Biologische certificaat toegekend, als het EKO-keurmerk.

(1): Stamets P. 2003: Potentiation of cell-mediated host defence using fruitbodies and mycelia of medicinal mushrooms. International Journal of MedicinalMushrooms. Vol. 5: 179-191.