Immunix

Gewicht: g

Productnummer:

Plantaardige capsules met 7 verschillende paddestoelen

Korting:
 • 5% vanaf €100,-
 • 10% vanaf €200,-
 • 15% vanaf €300,-
€ 19,95 Incl. 21% btw
Op voorraad! Bestel nu!
 • Ingrediënten van farmaceutische topkwaliteit
 • Werkzaamheid van de ingrediënten is wetenschappelijk bewezen
 • Onze prijs/kwaliteit verhouding is ongeëvenaard
Betaalmogelijkheden

Immunix™ bestaat uit plantaardige capsules met 100 mg van zeven 'raw whole food' paddenstoelen, gekweekt in een steriele omgeving op een biologisch gecertificeerd boerderij in een van de schoonste gebieden van de Verenigde Staten.

De paddestoelen worden gekweekt op een boden van biologische, volkoren rijst. De waardevolle voedingsstoffen in de biologische rijst worden door de paddestoelen opgenomen. De teelt wordt geoogst zodra de mycelia (schimmeldraden) de rijst hebben overwoekerd en de vruchtlichamen (paddestoelen) zich beginnen te ontwikkelen. Op deze manier blijven de biologisch actieve stoffen van zowel de mycelia als de paddestoelen behouden. Na vriesdroging en vermaling wordt het poeder verscheept en door Kala Health gecapsulleerd.

Immunix™ bevat derhalve de actieve ingrediënten van zowel de mycelia als de jonge vruchtlichamen, de daadwerkelijke paddenstoelen. Een sterkere combinatie is niet mogelijk.

                   

Samenstelling per capsule:   %ADH
Agaricus Agaricus blazei 100 mg  -
Cordyceps Cordyceps siensis 100 mg  -
Maitake Grifola frondosa 100 mg  -
Reishi Ganoderma lucidum 100 mg  -
Lion's mane Hericium erinaceus 100 mg -
Zhu Ling Polyporus umbellatus 100 mg -
Turkey Tail Terametes versicolor 100 mg -

Overige Ingrediënten: Hydroxypropylmethylcellulose (plantaardige capsule), rijst

 

Katten en kleine honden: 1/2 capsule per dag.

Middelgrote en grote honden: 1 capsule per 15 kg lichaamsgewicht per dag.

Voor optimaal resultaat kunt u deze dosering gedurende de eerste vier weken verdubbelen.

Gebruik zo lang als nodig is. Geef de capsules in zijn geheel, of open ze en meng de inhoud door het voer. 

 

Ingrediënten: Agaricus* (Agaricus blazei), Cordyceps* (Cordyceps sinensis), Maitake* (Grifola frondosa), Reishi* (Ganoderma lucidum), Lion’s Mane* (Hericium erinaceus), Zhu Ling* (Polyporus umbellatus), Turkey Tail* (Trametes versicolor), rijst, hydroxypropylmethylcellulose (vegetarische capsule). 

*van biologische oorsprong 

Bevat geen soja, lactose, gist, suiker, zetmeel, gluten, conserveermiddel, kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Dit product is een voedingssupplement (bevat paddestoelmycelia en biologische rijst).

Houd u aan de aanbevolen dosering.

Bewaren: Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur en buiten bereik van kinderen
 
Verplichte vermelding: Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.
 
Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.

 

De belangrijkste werkzame stoffen

In Immunix™ zijn zeven paddenstoelen gebruikt die in het oosten al eeuwenlang bekend zijn, en waarnaar veel wetenschappelijk onderzoek is verricht. In deze paddenstoelen zijn vele honderden stoffen aangetoond waarvan een aantal ‘oude bekenden’ zoals vitaminen, mineralen en aminozuren. Het eiwitgehalte in paddestoelen varieert doorgaans tussen de 10 - 40% drooggewicht. Bijzonder is, dat ALLE essentiële aminozuren en bijna alle niet-essentiële aminozuren aanwezig zijn, evenals bijna alle vitaminen, mineralen en spoorelementen. Het gehalte aan vitamine B2 varieert doorgaans tussen de 1,8-5,1 mg/100 g dw, en dat van vitamine B3 en foliumzuur tussen 31-65 resp. 0,36-0,64 mg/100 g dw (1).

Deze ingrediënten alleen al maken paddenstoelen een bijzonder waardevolle voedselbron. De gebruikte paddenstoelen bevatten echter nog veel meer biologisch actieve ingrediënten, en nog steeds worden nieuwe, veelbelovende ingrediënten geïsoleerd. Hieronder volgt een overzicht van de thans bekende ingrediënten van de zeven paddenstoelen die gebruikt zijn in Immunix™:

 • Eiwitten, peptiden, cyclische dipeptide
 • ALLE essentiële aminozuren (!)
 • De meeste niet-essentiële aminozuren
 • Onverzadigde vetzuren
 • Vitaminen
 • Mineralen en spoorelementen
 • Enzymen (al meer dan 200 bekend)
 • Polysacchariden, waaronder beta (1,3), (1,4), (1,6) glucanen, hetero-beta-glucanen en proteoglycanen     (eiwitpolysaccharid complexen)
 • Triterpenen (al meer dan 100 bekend)
 • Sterolen
 • Nucleosiden
 • Nucleotiden
 • Steroïden, waaronder ergosterol (provitamine D2)

Arabinoxylanen en glycoproteïnen

In November 2003 zijn in het toonaangevende tijdschrift International Journal of Medicinal Mushrooms de uitkomsten gepubliceerd van een onderzoek naar de actieve ingrediënten van een aantal paddestoelmycelia (1).

Belangrijk is, dat de onderzochte mycelia zijn geleverd door de biologische kwekerij in de Verenigde Staten waar Kala Health haar mycelia van betrekt. De uitkomsten van het onderzoek zijn daarom direct toepasbaar op de Immunix™ van Kala Health.

Stoffen in paddestoelmycelia die steeds meer in de belangstelling komen zijn:

 • Polysacchariden (met name de 1,3 en 1,6 beta-glucanen): grote moleculen samengestelde suikers;
 • Glycoproteïnen: combinaties van eiwitten en polysaccharid complexen;
 • Ergosterol: wodt onder invloed van zonlicht omgezet in provitamine D2;
 • Arabinoxylanen: gevormd uit arabinose en xylose in volkoren rijst onder invloed van paddestoel mycelia.

Onderstaande tabel laat zien, dat Immunix™ een rijke bron is van dergelijke belangrijke stoffen (1):

Soort Arabinoxylanen Glycoproteïnen Ergosterol Beta-glucanen
        Type (mg/g)
        1,3 1,4 1,6  
Immunix™ 149 265 28 ++ + ++ 20
Griola¤ 113 399 17 + + +++ 25
Agaricus¤ 78 387 19 ++ - ++ 18
Inonotus¤ 93 309 18 +++ - ++ 30
Ganoderma¤ 110 285 15 +++ - + 22
Cordyceps¤ 240 322 68 ++ - ++ 21
Phellinus 197 198 37 ++ - ++ 28
Hericium¤ 239 216 37 ++ - + 12

¤ Aanwezig in Immunix™ van Kala Health

Het belang van biologische teelt: SKAL en EKO gecertificeerd

De paddenstoelen in Immunix™zijn gegarandeerd van de allerhoogste en biologisch meest actieve kwaliteit.  Omdat paddenstoelen de omgeving weerspiegelen waarin zij groeien, is de kwaliteit van de paddenstoelen van het grootste belang. Paddestoelen zijn namelijk in staat bijna alle stoffen uit de bodem op te nemen en om te zetten, zowel de waardevolle als eventueel schadelijke. Paddenstoelen die groeien in een vervuilde omgeving kunnen deze verontreinigingen ook opnemen. Om deze reden  gebruikt Kala Health geen wilde paddenstoelen uit oncontroleerbare gebieden in oncontroleerbare landen.

Alle paddenstoelen in Immunix™ zijn gegarandeerd afkomstig van een kwekerij in een van de schoonste gebieden in het noordwesten van de Verenigde Staten. De kweek vindt plaats op een voedingsbodem van biologische rijst, onder volledig steriele omstandigheden. De waardevolle voedingsstoffen in de biologische rijst worden door de paddenstoelen opgenomen. De teelt wordt geoogst zodra de mycelia (schimmeldraden) de rijst hebben overwoekerd en de vruchtlichamen (paddenstoelen) zich beginnen te ontwikkelen. Op deze manier blijven de biologisch actieve stoffen van zowel de mycelia als de paddenstoelen behouden. Na droging en vermaling wordt het poeder verscheept en door Kala Health gecapsulleerd.

Immunix™ bevat derhalve de actieve ingrediënten van zowel de mycelia als de jonge vruchtlichamen, de daadwerkelijke paddenstoelen. Een sterkere combinatie is niet mogelijk.

De kwekerij is biologisch gecertificeerd door het ministerie van Landbouw van de staat Washington, en Kosher gecertificeerd door de Union of Orthodox Congregations of America. De paddenstoelen zijn gegarandeerd vrij van zware metalen, pesticiden, chemische residuen en bacteriën. Daartoe worden regelmatig oogsten door een onafhankelijk laboratorium geanalyseerd.  Voor de EU is aan het product Immunix™ zowel het SKAL Biologische certificaat toegekend, als het EKO-keurmerk.

(1): Stamets P. 2003: Potentiation of cell-mediated host defence using fruitbodies and mycelia of medicinal mushrooms. International Journal of MedicinalMushrooms. Vol. 5: 179-191.