Omegamix

Gewicht: g

Productnummer: 3103060

Visgelatine Licaps® capsules met 500 mg Superba® krillolie.

Korting:
  • 5% vanaf €100,-
  • 10% vanaf €200,-
  • 15% vanaf €300,-
€ 21,75 Incl. 21% btw
Op voorraad! Bestel nu!
  • Ingrediënten van farmaceutische topkwaliteit
  • Werkzaamheid van de ingrediënten is wetenschappelijk bewezen
  • Onze prijs/kwaliteit verhouding is ongeëvenaard
Betaalmogelijkheden

Visgelatine Licaps® capsules

Omegamix™ capsules bestaan uit de gepatenteerde plantaardige Licaps® capsules die ieder 500 mg Superba® krillolie bevatten. Topkwaliteit krillolie dus in topkwaliteit visgelatine capsules! Door een speciale fusietechniek worden de capsulehelften hermetisch aan elkaar gebonden en sluiten de inhoud af van de buitenwereld.

Omegamix™ capsules ruiken daardoor veel minder dan de veelgebruikte softgel capsules, en blijven langer goed. Ook geven ze nauwelijks oprispingen na inname.

Superieure bron van onverzadigde omega-3, omega-7 en omega-9 vetzuren 
Krill olie wordt gewonnen uit Antartische 'krill', kleine kreeftachtigen die de schone, koude wateren rond Antarctica (de Zuidelijke Oceaan) bevolken. Krill is een rijke bron van onverzadigde vetzuren, waarvan met name de omega-3 vetzuren EPA en DHA bekend zijn. Maar krill bevat ook andere onverzadigde vetzuren die steeds vaker in de belangstelling staan, zoals omega-7 vetzuren (palmitoleïnezuur) en omega-9 vetzuren (oliezuur).

Een belangrijk onderscheid met visolie is, dat de vetzuren in krillolie zijn gebonden als zogenaamde Fosfolipiden.

Fosfolipiden zijn de bouwstenen van de celwanden in het menselijk lichaam. Fosfolipiden in krillolie worden hoeven niet eerst te worden afgebroken, maar worden snel en efficiënt opgenomen door het lichaam. Ter vergelijking: vetzuren in visolie zijn gebonden als zogenaamde Triglyceriden, die eerste volledig moeten worden afgebroken voordat ze kunnen worden opgenomen (zie tabblad Achtergrond informatie).

Omegamix™ capsules leveren 100% natuurlijke onverzadigde vetzuren uit gegarandeerd schone omgeving en gevangen volgens ecologisch verantwoorde visserij. De visgelatine Licaps® capsules bevatten de meest schone, efficiënte en stabiele onverzadigde vetzuren die bekend zijn.  

Genexpressie
Krillolie blijkt via beïnvloeding van de genexpressie, een veel grotere positieve invloed te hebben op o.a de vetzuurstofwisseling, de glucosestofwisseling en de cellulaire energieproductie, dan visolie (zie tabblad Achtergrond informatie). 

 

 

 Elke capsule bevat:           

Superba® Krillolie 500 mg
 • Totaal Fosfolipiden >200 mg
    • Totaal Omega-3 >110 mg
       • C20:5n-3 (EPA) >60 mg
       • C22:6n-3 (DHA) >30 mg
    • Totaal Omega-6 >5 mg
       • C18:2n-6 (LA) >3 mg
    • Totaal Omega-7 >30 mg
      • C16:1n-7 (Palmitoleïnezuur) >20 mg
    • Totaal Omega-9 >40 mg
      • C18:1n-9 (Oliezuur) >30 mg
 • Astaxanthine >70 mcg

Overige ingrediënten: visgelatine (capsule)

Katten en kleine honden: 1 capsule per dag.

Middelgrote en grote honden: 1 capsule per 15 kg lichaamsgewicht per dag. 

Gebruik zo lang als nodig is. Geef de capsules in zijn geheel, of meng de inhoud door het voer.

Ingredienten: Krill olie, visgelatine (capsule).

Allergeen informatie: Bevat olie van kreeftachtigen

Gemiddelde analyse: Ruw eiwit 2%, ruw vet 80%, ruwe as 1%. 

Houdt u aan de aanbevolen dosering. 

Omegard is een aanvullend diervoeder voor honden en katten.  

Bewaren: Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur en buiten bereik van kinderen

Dit product is een voedingssupplement (vetzuren).

Verplichte vermelding: Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.

 

 

HERKOMST
Vispopulaties worden wereldwijd overbevist, en de herkomst van visolie is bijna altijd onbekend. Van krillolie weten we precies waar het vandaan komt, en dat geen sprake is van overbevissing. Rimfrost® krillolie wordt geproduceerd door het Noorse bedrijf Rimfrost. De visserij op krill vindt plaats in de schone Antarctische wateren, en staat onder volledige controle van de Commision for the Conservation of the Antarctic Marine Living Resources (CCAMLR). De visserij op krill door aker Biomarine is duurzaam en ecologisch verantwoord, waarbij gebruik wordt gemaakt van een nieuw ontwikkelde, gepatenteerde vangstmethode die geen onnodige bijvangst oplevert.

WAAROM IS KRILLOLIE SUPERIEUR TEN OPZICHTE VAN VISOLIE?
Belangrijke vetzuren als EPA en DHA worden ook gevonden in visolie, maar er is een belangrijk verschil: In visolie zijn de vetzuren gebonden als zgn. ‘triglyceriden’. Daarbij zitten drie vetzuren vast aan één molecuul glycerol. In krillolie daarentegen is één van de drie vetzuren vervangen door een fosfaatgroep die hydrofiel (waterminnend) is. Door de fosfaatgroep noemen we de vetten in krillolie ‘fosfolipiden’.

 

Visolie blijft in grote druppels drijven op water (glas rechts op de foto). Indien krillolie in een glas water wordt gedaan, vormt de olie microscopisch kleine bolletjes die zich mengen met het water (glas links op de foto). Hetzelfde gebeurt in de maag. Daardoor geeft krillolie minder snel een nasmaak en oprispingen. Vanuit de dunne darm worden deze bolletjes snel en rechtstreeks in het bloed opgenomen. Omdat de fosfolipiden lichaamseigen zijn, worden ze bovendien snel en effectief in het lichaam ingebouwd.

Triglycerinden uit visolie daarentegen zijn niet lichaamseigen; om ze te kunnen opnemen moeten ze eerst worden gesplitst in glycerol en losse vetzuren. Dit gebeurt in de darm door inwerking van gal en het enzym lipase. Na opname worden de vetzuren weer aan een glycerolmolecuul gekoppeld en opgebouwd tot bijvoorbeeld triglyceriden of fosfolipiden.

STABILITEIT
 Fosfolipiden zijn stabieler dan triglyceriden. Daardoor blijft krillolie stabiel, terwijl visolie snel aan de lucht oxideert en ranzig wordt. Krill olie heeft nog een enorm voordeel: het bevat van nature astaxanthine, een bijzondere caretonoïde die wordt gemaakt door bepaalde microalgen en plankton. Het is interessant om te weten dat astaxanthine de kleurstof is die bijvoorbeeld zalmen hun roze-rode kleur geeft. Astaxanthine is niet voor niets opgehoopt in het spierweefsel van de zalm: het zorgt er mede voor dat paairijpe zalmen ieder jaar hun energie-vretende trektochten naar bovenstrooms gelegen paaigronden in de rivier kunnen ondernemen. 

OPNEEMBAARHEID EN BESCHIKBAARHEID
Verschillende onderzoeken laten zien, dat krillolie beter wordt opgenomen dan visolie en een aanzienlijk hogere biologische beschikbaarheid heeft.

Dit is om twee redenen belangrijk.

  1. Ten eerste scheelt het enorm in de portemonnee: je hebt minder krillolie nodig om toch voldoende omega-3 vetzuren binnen te krijgen.
  2. Ten tweede loop je niet het risico tevéél omega-3 vetzuren binnen te krijgen. Want hoewel producenten van visolie het daar bijna nooit over hebben: er zijn voldoende onderzoeken die laten zien dat te veel EPA en DHA kan schadelijk kan zijn voor het lichaam, door negatieve beïnvloeding van onder meer de bloedsuikerspiegel en het immuunsysteem. De hoge doseringen visolie die worden aanbevolen komen soms dicht in de buurt van een mogelijk schadelijke dosis. Het beste kun je dus een lage dosering krillolie nemen!

EPIGENESE
Onze genen bepalen, hoe ons lichaam is opgebouwd en hoe het functioneert.  Maar invloeden vanuit de omgeving kunnen genen ‘aan’ of ‘uit’ zetten en dus bepalen, of stofwisselingsprocessen worden geactiveerd dan wel uitgezet. We noemen dit Epigenese: hoe kunnen invloeden vanuit de omgeving onze genen (de genexpressie) beïnvloeden?

Onderzoek met muizen heeft uitgewezen, dat krillolie een veel grotere en positievere invloed heeft op de genexpressie, dan visolie. Het toedien van krillolie bleek ongeveer 4880 genen te beïnvloeden, tegen  niet meer dan 192 genen na toediening van visolie (bij gelijke dosis EPA en DHA). Door de veranderde genexpressie bleek krillolie 52 stofwisselingsprocessen positief te beïnvloeden, tegen visolie niet meer dan 4. De grootste positieve effecten werden gezien bij de vetzuurstofwisseling, de glucosestofwisseling en de productie van energie in de mitochondria.

Stofwisselingsproces Krillolie
Vetrijk dieet Vetarm dieet
Vetzuursynthese
Cholesterolstofwisseling
ß-oxidatie (vetzuurafbraak)
Mitochondriale energieproductie ?
Aminozuurafbraak ? -
Glucosesynthese

 

Tabel: Verandering van genexpressie na toediening van krillolie aan muizen op vetrijk en vetarm dieet. (↑) Toename van stofwisseling of genexpressie/enzymactiviteit. (↓) Afname van stofwisseling of genexpressie/enzymactiviteit. (-) Geen verandering in stofwisseling of genexpresssie/enzymactiviteit. (?) Geen gegevens beschikbaar. (Burri L. en Johnsen L. 2015: Krill Products: An Overview of Animal Studies. Nutrients 2015, 7, 3300-3321)