Bij sommige dieren vragen de gewrichten meer aandacht dan bij andere dieren. Het lichaamsgewicht speelt hierbij een rol: de gewrichten van zwaardere dieren worden meer belast tijdens het leven en vragen daarom meer onderhoud. Maar het is ook een erfelijke kwestie.  Bij sommige rassen zijn de gewrichten nu eenmaal gevoeliger dan bij andere rassen. 

U merkt het vanzelf aan uw gezelschapsdier: het blijft langer liggen in de mand, of komt er steeds moeizamer uit overeind.  En soepel rennen of klauteren is er ook niet meer bij.

Voor dergelijke dieren is de BIOFLEXA serie een welkome uitkomst. Deze hoogwaardige lijn voedingssupplementen is speciaal samengesteld om de juiste ondersteuning te bieden aan uw gezelschapsdier.  BioFlexa II is bedoeld als aanvulling op de dagelijkse voeding.  Het verdient aanbeveling om tijdig met deze voedingssupplementen te beginnen.

De BIOFLEXA serie onderscheidt zich van alle andere vergelijkbare producten door 

GEBRUIK VAN HOOGWAARDIGE  INGREDIËNTEN VAN GERENOMMMEERD MERK, GEPRODUCEERD DOOR FARMACEUTISCHE BEDRIJVEN IN DE VERENIGDE STATEN.

Deze merkingrediënten garanderen de allerhoogste  kwaliteit en de allerhoogste werkzaamheid. BIOFLEXA is veilig in gebruik en kan zonder problemen worden gecombineerd met voeders, andere supplementen en andere middelen.

Recent onderzoek heeft duidelijk gemaakt, dat de werkzaamheid van ingrediënten dikwijls sterk wordt bepaald door de waarden die ze in het bloed bereiken. Hoe hoger de bloedspiegel van de werkzame stof, hoe beter dikwijls het resultaat. Ook is gebleken dat sommige werkzame stoffen sterker worden afgebroken naarmate ze langer in de maag verblijven. Het verdient daarom aanbeveling  de gehele dagdosering in één keer in te nemen, ‘s ochtends op een nuchtere maag. Hierdoor worden de werkzame stoffen snel  opgenomen en bereiken ze een hoge bloedspiegel.  Dit lukt het beste in de vorm van een  voedingssupplement zoals BioFlexa.    

Voor elk wat wils

Sommige mensen geven een supplement aan hun hond of kat het liefst in de vorm van een kauwtablet. Om onze kauwtabletten smakelijk te maken, hebben we er smaaktstoffen aan toegevoegd. BioFlexa II en BioFlexa III zijn hiervan een voorbeeld. Omdat niet alle dieren even goed reageren op dierlijke smaakstoffen (zoals leverpoeder), gebruiken wij enkel plantaardige smaakstoffen.

Andere mensen geven hun hond of kat het liefst een zo natuurlijk mogelijk supplement met zo min mogelijk hulp- en smaakstoffen.

Voor hen hebben we een tweetal andere producten ontwikkeld. 

BioFlexa Eco is een tablet zonder smaakstoffen, zo natuurlijk mogelijk dus. Daardoor is het tevens onze goedkoopste formule. Het vraagt soms wel enige vaardigheid om deze tabletten aan honden te geven. bijvoorbeeld door te tablet te verpakkern in een stukje worst. Met ons nieuwste product BioFlexa Novo wordt dit eenvoudiger. De plantaardige capsules zijn neutraal van smaak en vrij van hulp- en smaakstoffen. De capsule kan in zijn geheel worden gegeven, of de inhoud over het voer gestrooid.

BIOFLEXA BEVAT:

PurforMSM®, de meest zuivere vorm van MSM geproduceerd door Bergstrom Nutrition in de Verenigde Staten. MSM is een donor van methylgroepen en biologisch actief zwavel, en beiden zijn belangrijk voor de vorming van de glycoaminoglycanen (GAG’s) waaruit kraakbeen bestaat.

Regenasure® glucosamine HCl,  de enige plantaardige glucosamine ter wereld, gegarandeerd >98% zuiver (getest via HPLC) en géén risico op allergische reacties! Gemaakt via een gepatenteerd fermentatieproces uit (non-GMO) mais. Glucosamine is een bouwsteen van kraakbeen. 

ChondroPure® Chondroïtinesulfaat: Geproduceerd in de Verenigde Staten uit rundertrachea en gegarandeerd >90% zuiver (enzymatische HPLC test). Het molecuulgewicht is erg laag (

CM Kombo®:  hoog geconcentreerd cetyl myristoleaat (20%), een natuurlijk ingrediënt gewonnen uit rundvet. Door de verestering is dit langketeninge vetzuur stabiel en effectief. 

Ester-C® is een gepatenteerde, duurzame en pH-neutrale vorm van vitamine C met metabolieten, waaronder het biologisch aktieve threoninezuur.  Onderzoek laat zien, dat Ester-C vele malen effectiever is dan 'gewone' vitamine C. 

BiovaFlex®: hoogwaardig eierschaalmembraan (het vlies tussen de schaal en het ei), rijke bron van de bekende glycoaminoglycanen (GAG’s), peptiden en andere stoffen, en een van de meest innovatieve ingrediënten van dit moment.

Hyal-Flex®: Hyaluronzuur dat is geproduceerd middels fermentatie en het hoofdbestanddeel vormt van de synovia (gewrichtsvloeistof). Hyaluronzuur werkt als smeermiddel en stootkussen bij alle bewegingen van de gewrichten. Het molecuulgewicht is hoog (>1 miljoen Datons) waardoor de vloeistof maximaal visceus is.

Boswellin® Super, :  de meest geconcentreerde vorm van Boswellia, een kruid met een brede en krachtige werking dat zichzelf al eeuwenlang in de Ayurveda heeft bewezen. Bevat minimaal 75% boswelliazuren, en minimaal 50% van de werkzame ß-boswelliazuren.