GlucosaGreen® Glucosamine HCl

Gewicht: g

Productnummer:

GlucosaGreen® Glucosamine HCL

 • Van plantaardige oorsprong
 • De meest zuivere vorm (82% zuivere glucosamine)
 • Gegranuleerd poeder, en dus makkelijk mengbaar
Korting:
 • 5% vanaf €100,-
 • 10% vanaf €200,-
 • 15% vanaf €300,-
€ 54,50 Incl. 6% btw
Op voorraad! Bestel nu!
 • Ingrediënten van farmaceutische topkwaliteit
 • Werkzaamheid van de ingrediënten is wetenschappelijk bewezen
 • Onze prijs/kwaliteit verhouding is ongeëvenaard
Betaalmogelijkheden

KALA Health biedt GlucosaGreen® Glucosamine HCL aan in drie verschillende verpakkingen: 500 gram, 1 kg en 5 kg. Bijgesloten zijn handig maatschepjes, waarmee het makkelijk is juist te doseren. 

GlucosaGreen® Glucosamine is volledig plantaardig, en geproduceerd in de Verenigde Staten. Het wordt gevormd door fermentatie van mais, met behulp van de schimmel Aspergillus niger. Het spreekt vanzelf dat de mais van niet-genetisch gemanipuleerde oorsprong is. Het eindproduct van het fermentatieproces is rijk aan chitine, wat vervolgens wordt omgezet in glucosamine.

Het aldus verkregen glucosamine is geproduceerd onder volledig gecontroleerde omstandigheden volgens de hoogste kwaliteitseisen. Het is bijzonder zuiver, en bevat nooit minder dan 98% glucosamine.

Glucosamine is als molecuul niet erg stabiel, en wordt om deze reden omgezet in een ‘zout’ door te koppelen aan andere verbindingen. Uiteraard is gekozen voor glucosamine in de HCL-vorm, omdat deze vorm de hoogste hoeveelheid (82%) elementair glucosamine bevat. 

 

GlucosaGreen® Glucosamine 500g (98% zuivere glucosamine).

Bijgesloten een handig maatschepje. Eén afgestreken maatschepje bevat 0,9 gram GlucosaGreen® Glucosamine

Aanbevolen gebruik: Hoeveelheid  Frequentie
Enkelzijdig maatschepje    
Katten:   1/4 maatschepje 1x per dag
Kleine honden (< 10 kg) 1/2 maatschepje 1x per dag
Middelgrote honden (10-20 kg):   1 maatschepje 1x per dag  
Grote honden (>20 kg):  2 maatschepjes 1x per dag  
Tweezijdige maatschep    
Pony's  1 kleine maatschep 1x per dag   
Paarden  2 kleine maatschepjes 1x per dag   

Bijgesloten kunnen de volgende maatschepjes zijn:

 • Enkelzijdig maatschepje van circa 0,9 gram (afgestreken maatschep).
 • Tweezijdige maatschep van circa 3 respectievelijk 9 gram (afgestreken maatschep)

Gebruik dagelijks voor optimaal resultaat. Strooi de inhoud van de afgestreken maatschep over het voer.  

Het beste resultaat wordt bereikt, door de gehele dagdosering 's ochtends op een nuchtere maag te geven, of met een klein beetje voer. 

 

 

Ingrediënten: Regenasure® glucosamine HCL gegranuleerd poeder.

Bevat geen: gist, suiker, zetmeel, gluten, conserveermiddel, kunstmatige geur-,kleur- en smaakstoffen.

Bewaren: Tot houdbaarheidsdatum op een donkere, koele, droge plaats en buiten bereik van kinderen.

Voedingssupplement, bevat glucosamine. 

Houd u aan de aanbevolen dosering.
 
Verplichte vermelding: Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk.
 

WELKE VORM VAN GLUCOSAMINE?

Glucosamine is als molecuul niet erg stabiel en wordt om deze reden omgezet in een ‘zout’ door te koppelen aan andere verbindingen. De meest bekende glucosaminezouten zijn:

 • Glucosaminesulfaat.2KCl
 • Glucosaminesulfaat.NaCl
 • Glucosamine-HCl

Er bestaat nogal wat controverse over de vraag welke van deze drie vormen de effectiefste zou zijn. Veel wetenschappers zijn het erover eens dat het niet uit zou moeten maken. Immers, de zouten vallen in het zure milieu van de maag uiteen in een glucosaminemolecuul en een restgroep, waarna het glucosaminemolecuul wordt opgenomen. De restgroep speelt geen rol van betekenis en verdwijnt nagenoeg volledig tussen de miljarden moleculen zoutzuur (HCl) waaruit de maagvloeistof bestaat.

Zuiverheid

Vaak wordt gezegd door zogenaamde 'deskundigen', dat glucosaminesulfaat.NaCl de enige vorm is die wetenschappelijk werkzaam is gebleken. Dat heeft echter niet zozeer met de vorm te maken, maar met de zuiverheid. De glucosaminesulfaat.NaCl die in enkele vooraanstaande studies is gebruikt, was een gepatenteerde vorm van farmaceutische (Rottapharm) kwaliteit. Veel andere studies zijn gedaan met andere vormen glucosamine (glucosaminesulfaat.2KCl en glucosamine-HCl). Deze vormen zouden zijn toegestaan als generieke middelen of voedingssupplementen, maar inferieur zijn geweest wat betreft zuiverheid.

 Dit standpunt wordt gedeeld door veel andere auteurs, die menen dat de kwaliteit van de gebruikte glucosamine van grotere invloed is geweest op de uitkomsten van de diverse onderzoeken, dan de vorm (sulfaat versus HCl).

Rovati LC, F. Girolami et al: Crystalline glucosamine sulfate in the management of knee osteoarthritis: efficacy, safety and pharmacokinetic properties. Ther Adv Musculoskelet Dis. 2012 June 4(3): 167-180.

Dosering

Bovendien blijken verschillende inname protocollen te zijn gebruikt. In de meeste studies werd een doseringsschema aangehouden van driemaal daags 500 mg. Echter in de succesvolle studies met glucosaminesulfaat.NaCl werd als dosering eenmaal daags 1500 mg gebruikt. Verschillende doseringsschema’s leiden tot verschillende farmacokinetische patronen, waardoor deze onderzoeken niet goed met elkaar kunnen worden vergeleken.   

Aghazadeh et al (2011) dienden ratten via de maag een gelijke dosis glucosamine van beide vormen toe. De glucosaminesulfaat.NaCl was de gepatenteerde vorm van farmaceutische kwaliteit (Rottapharm). Als glucosamine.HCl werd de hoogwaardige Regenasure® glucosamine gebruikt, geproduceerd door Cargill en van plantaardige bron. Onderstaande Figuur laat zien, dat de glucosamine plasmaconcentratie volgens een nagenoeg identiek patroon verliep.


Figuur: Glucosamine plasmaconcentratie (mg/l) afgezet tegen de tijd (uur) na orale toediening van glucosamine (100 mg/kg rat) in de vorm van glucosaminesulfaat. (GlcN-S) dan wel glucosamine-HCl (GlcN-HCl).

Dezelfde auteurs onderzochten de uitscheiding van glucosamine via de urine bij vier menselijke vrijwilligers, na inname van 1500 mg glucosaminesulfaat.NaCl (Rottapharm) dan wel glucosamine-HCl (Regenasure® van Cargil). Ook hier verliep de uitscheiding volgens een nagenoeg identiek patroon (Figuur hieronder).


Figuur: Uitscheidingssnelheid (mg/h) van glucosamine via de urine afgezet tegen de tijd (uur) bij een menselijke vrijwilliger, na orale inname van 1500 mg glucosamine in de vorm van glucosaminesulfaat.NaCl (GlcN-S) dan wel glucosamine-HCl (GlcN-HCl). 

De auteurs concluderen, dat de resultaten van de gebruikte glucosaminesulfaat.NaCl en glucosamine-HCl volledig met elkaar overeenkomen en dat er geen verschil is in biologische beschikbaarheid tussen beide vormen. 

Aghazadeh-Habashi A. en Fakhreddin Jamali: The Glucosamine Controversy: A Pharmacokinetic Issue. J Pharm Pharmaceut Sci  2011; 14(2): 264 – 273.

Nu er geen verschil in werkzaamheid is gebleken tussen beide vormen, wordt het interessant om te kijken naar de economie. Een sulfaatgroep heeft een aanmerkelijk zwaarder gewicht dan een HCl- groep. Daardoor bevat glucosaminesulfaat.2KCl slechts 58% elementair glucosamine en glucosaminesulfaat.NaCl slechts 62%. Glucosamine-HCl daarentegen bevat 82% elementair glucosamine. Anders gezegd: om eenzelfde hoeveelheid glucosamine binnen te krijgen moet van glucosaminesulfaat.2KCl en glucosaminesulfaat.NaCl respectievelijk 41% en 32% méér worden geslikt dan glucosamine-HCl. 

 

Vorm % elementair glucosamine
Glucosaminesulfaat.2KCl 58%
Glucosaminesulfaat.NaCl 62%
Glucosamine-HCl 82%
 

Glucosamine-HCl en glucosaminesulfaat.NaCl hebben dezelfde biologische beschikbaarheid en zijn even werkzaam. Glucosamine-HCl bevat echter 32% méér elementair glucosamine en is ook uit plantaardige bron verkrijgbaar (door fermentatie van dextrose verkregen uit maïs). Dit elimineert het risico op allergische reacties, wat een belangrijk voordeel is ten opzichte van glucosamine die uit schaaldierafval wordt geproduceerd. Om deze redenen is glucosamine-HCl te prefereren boven glucosaminesulfaat.NaCl, mits van hoogwaardige farmaceutische kwaliteit én mits van plantaardige oorsprong. De derde vorm die veel wordt gebruikt is glucosaminesulfaat.2KCl. Het lage gehalte aan glucosamine én de doorgaans twijfelachtige kwaliteit maken dit de minst geschikte vorm.